fredag 31 augusti 2007

”Are you having the longest vacation ever??”

Vi blev inte besvikna på Picasso’s frozen margaritas igår kväll heller. Herregud, vad farligt goda de är.

Så här glad blir man av dem.

Under middagen plingade det till i mobilen med ett mail från Pontus som just kommit hem från deras klassresa till Vaxholm. De hade sovit i militärtält och temperaturen hade sjunkit ner till –4 grader på natten och han hade hackat tänder. Bortsett från natten hade de haft en kanonresa. De hade lekt Fångarna på kastellet med en massa roliga utmaningar som labyrint i mörker, bollhav, klättervägg mm. De hade också lekt Sanning och konsekvens och Ryska Posten. Lyckan var alltså total!

Ibland tar ju cashen slut då har de såna här roliga maskiner som spottar ut pengar och man trycker in rätt sifferkombination.

Idag har vi tvättat och städat som vanligt på fredagar. På vägen till tvättstugan passerar man det som en gång i tiden var Villa Kelly’s reception. Back in the good old days fanns det ju till och med en bar här. För det mesta bor vi helt själva här med undantag för några få besök under några nätter. Rätt skönt med eget ställe.


Vi jagar febrilt efter ett bra skuggställe vid huset men vi har nog gett upp. Bilden av hur vi skulle kunna sitta i skuggan under vårt olivträd låter bättre än vad det är i verkligheten.


Vi drog iväg till stranden och eftersom det är fredag tänkte vi ära traditionen att äta på den tavernan som Pontus hade som favorit. När vi hade satt oss kom den tysk/grekiska ägarinnan fram och frågade ”Are you having the longest vacation ever??” Vi pratade en stund och hon hade full koll på både Pontus och Karin och frågade om de åkt hem. Hon tyckte att vi nu hade en underbar månad framför oss då september är hennes favorittid. Mer sofistikerade människor enligt henne. Hennes slutkläm var att ”If you only get yourself some boyfriends you will have the perfect time” Det har vi faktiskt ingen lust med alls, men vi log så snällt ändå.

För er som inte känner Gunilla kan vi berätta att det är vår husgiraff som åkte på sin första resa med oss år 2000 till Egypten. Här sitter Gunilla på muren framför tavernan där vi åt lunch idag.

På vägen tillbaka mot Naxos stad stannade vi på flygfältet och tog detta foto. Inte så tokigt för att vara en flygfältsvy, eller hur?
Nej, det här har vi inte tid med längre. Nu ska det internetcaféas, handlas, lagas mat, hängas tvätt och fredagsmysas.

Ha en skön helg på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så Gunilla har fått komma ut o få frisk luft:-)

Kul att Pontus har haft det bra, men så kallt:-( Är det verkligen genomtänkt att det är till Flerige ni ska efter Greklandsvärmen??
Hem och hämta Poppe bara så är ni sååå välkomna hit.
Puss o kram Anna

Anonym sa...

Hej flickor !
fin dag ni har haft & kan ju bara le & inte kunde den gamla damen veta att ni redan hade funnit er livs kärlek <3 Kram till Er båda
Lollo