torsdag 23 augusti 2007

Punka på bägge däcken

Är ni nyfikna på hur Lill-Åsa blev i håret?? Hela klippningen tog 20 minuter.
Och så här blev det.

Nu kommer även Åsa våga boka en tid framöver för att klippa topparna. Skönt med en försökskanin.

Efter frisören gick vi till EastWest för att äta thaimat. De frågade om vi ville ha ett bord för fyra. När vi svarade att vi bara var två den här gången, frågade han ”No Pontus?” Snacka om stenkoll! Vad vi minns har inte ens Pontus presenterat sig för servitören, så han måste bara ha snappat upp hans namn.
Det finns en sån charmig skylt på EastWests toalett.
De grekiska toaletterna har ju sin egen lilla charm. Vi har snart provat alla toaletter i Naxos stad och en fullpoängare är en med både papper, toalettsits och lås på dörren. Det finns dock inte så många såna. En stängd toalettdörr i Grekland betyder, upptaget. Ganska logiskt egentligen, men man sitter ändå med ena foten tryckt mot dörren medan man gör det man ska. Man vänjer sig fort vid att slänga toalettpapperet i papperskorgen istället för i toaletten så det kan hända att toalettpapperet kommer att hamna lite fel när vi kommer hem till Sverige igen. Vi får se till att inte bli bortbjudna de första dagarna :-) En positiv sak med toaletterna här är dock att de inte luktar illa. Det finns ett hygiensystem som ser till att det alltid luktar gott.
Efter en väldigt god måltid slängde vi oss på vesporna för att inse att det nog troligen var punka på framdäcket på den silverfärgade vespan. Vi styrde den därför upp den för backen till Mike’s Bikes och visade upp den. Han konstaterade då snabbt att det var punka på bägge däcken! Bra jobbat, eller hur? Vi fick silverblixten utbytt mot en vespa som är likadan som den gula, fast svart.
Vi susade sen iväg till Trata bar på S:t George.Jävla idioter att servera gratis chips till drinkarna. Då var vi ju tvungna att äta upp dem!! Drinkarna var väldigt goda och det är väldigt skönt att sitta med fötterna i den otroligt lena sanden och höra vågorna och titta på de tända facklorna.
Imorse förberedde vi lunchen. Japp, grekisk sallad.
Tog vesporna och körde iväg. Vi insåg ganska snart att det är något fel på den nya vespan. Den låter som en utombordare fast så högt att man får ont i öronen. Hela styret skakar också så det känns inte helt tryggt. Vid dagens oljecheck ska vi även prata med dem om att få en ny vespa. Målet är att ha kört alla Mike’s Bikes vespor innan vi åker hem...

Dagen tillbringades ungefär så här.

En tradition vi har när vi svänger in på vår grusväg här hemma, är att vi måste vinka till mulan som står på ängen vid vårt hus. Hon tittar alltid på oss och vrider huvudet så att hon kan se oss så länge vi syns från ängen.

Ikväll blir det spagetti och köttfärssås här hemma och eftersom servitören på baren igår förstörde allt med att servera chips, så har Lill-Åsa bestämt sig för att äta glass ikväll. En helt gudomlig glass och det är den godaste glass Lill-Åsa någonsin har smakat. Priset är dock hutlösa 6 EUR.

Igår la vi ju in en liten efterlysning efter era romantiska favoritfilmer. Vi fick lite synpunkter på att våra filmer kunde klassas som tantfilmer, och vi håller med. Det slog oss då att både våra filmer och de filmer som ni bidrog med, alla har några år på nacken. Görs de inga riktigt romantiska filmer längre? Kom gärna med fler förslag och gärna om ni kommer på någon som gjorts under detta årtusende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tjejer,
romantiska filmer....det är faktiskt inte riktigt min genre. Så tyvärr kan jag inte bidra.

Lill-Åsa! Jättefint och mycket modigt!

Toa-besök:
Här om man går hem till ngn så får man oxå sitta med en fot på dörren. Lås hemma hos folk är inte helt vanligt. Förstår inte hur man kan ha så. Fast alla offentliga toaletter har oftast lås.

Silverblixten:-) Gulligt!!
Men ni som döper allt och alla. Visst heter väl mulan något?

Ha en underbar fredag!
Kram Anna

Anonym sa...

Jättesnyggt Åsa. Vad det gäller mulan, hälsa från mig:)Ni fick med den fina skylten från toan ser jag,hur många foton fick ni ta innan det blev så bra på foto?
Kram mamma