måndag 27 augusti 2007

Bränder och jordbävning

Söndagskvällen tillbringades i hamnen.
Vi åt först gyros och ostpaj på en taverna där vi ätit ett antal gånger förut. Till det drack vi iskall öl då vi kände att vi ville göra ett avbrott i intaget av grekiska husviner. De är alltid billiga men av lite skiftande kvalitet. Vinerna generellt i Grekland är väl inte kända för att erbjuda några kulinariska upplevelser, men helt ok är de.

Vi hade ingen lust att gå hem när vi ätit klart. Det är ju då allt folk precis kommer in till stan. Folk (inklusive barnfamiljerna) sätter sig för att beställa mat vid 22-tiden. Liten annan matkultur än vi är vana med hemma.

Vi gick en liten promenad i hamnen och hamnde på en bar en trappa upp, kallad Panorama. När vi kom upp förstod vi var namnet kom ifrån. Man såg nämligen Portara upplyst och vacker från bordet där satt. Tyvärr får ni inte se något foto eftersom vår kamera inte klarar av att ta speciellt bra mörkerfoton. Vi drack en varsin drink med jättesöta gubbar i sugrören.
Idag när vi vaknade var det inte sol. Vi trodde först att det var rök från branden men det visade sig bara vara oskyldiga moln.


Branden fortsätter att härja och antalet döda stiger. Det är svårt att tänka sig att vi befinner oss i ett land där undantagstillstånd råder. Vi märker ingen skillnad alls här på Naxos. Idag läste vi dessutom om att det varit en jordbävning på Kefalonia men det är ju på andra sidan fastlandet, så vi har inte märkt någonting av det heller, vilket vi självklart är glada för.

Vi har bara slappat och läst böcker liggandes på solstolar idag.

Ikväll blir det nog hemmakväll med pasta och film.

Om en månad precis idag, lämnar vi Naxos. Det känns väl inte sådär jätteroligt kanske. Tänk att man fortfarande inte har blivit rastlös. Förutom Pontus, familj, vänner och lägenheten förstår vi faktiskt inte riktigt varför vi ska åka hem. Pengar är ju förstås roligt och nödvändigt. Tänk att man ska behöva jobba för brödfödan :-)

Inga kommentarer: