torsdag 2 augusti 2007

Familjen Grek

En utav våra sysselsättningar på eftermiddag/kvällen (när det är skugga på framsidan) är att iaktta och diskutera våra grannar på andra sidan åkern. Vi kan sitta i timtal och spåna om familjerelationerna och om deras liv. Vissa utav dem har också fått namn.


Huset till vänster är obebott och inte färdigt än. För två veckor sen stod luckorna för fönster och dörrar på nedervåningen. Så kom två killar (Lill-Åsa spånar om att de är från Polen) och jobbar vid huset en dag för att sen försvinna lika fort som de kom. Sen dess har huset alltså varit helt vidöppet. Åsa tror att det behöver luftas.
I huset till höger bor Mamma Grek, Pappa Grek och deras två små barn (son och dotter). Igår ramlade våra hakor dock när det helt plötsligt dök upp en tonårstjej. Vem är hon???!!
Mamma Grek och Pappa Grek kör både röd sportig bil och vespa.
I mittenhuset spånar vi om att Mormor Grek bor tillsammans med honom vi kallar för Loverboy. Loverboy har vi sett på nära håll och vi kan vittna om att det runnit en och annan ouzo nerför hans strupe. Loverboy hade sin era på 50-talet och lite av en casanova. Idag är han betydligt lugnare och Mormor Greks och hans relation är idag lite mer av det platoniska slaget. De är dock väldigt goda vänner. Loverboy verkar alltid glad och har även sagt Kalimera till Lill-Åsa följt av en lång mening på grekiska. Vi undrar fortfarande vad han sa när han svischade förbi på sin säregna vespa med en låda därbak. Kanske säljer han smörgåsar :-)

Igår tittade vi på en jättedålig film faktiskt. Vi tittade inte ens klart på Children of Men. Den var nog inte barnvänlig heller, men too late. Om 2027 ska bli sådär deppigt vill inte vi vara med.

Idag har vi varit på stranden igen. Vi badade och ägnade oss också åt vår nya sysselsättning. I vår tvättstuga (som har visat sig vara en guldgruva) hittade vi ju ett par racketar för några dagar sen.


Ikväll kör vi picnic nere på stranden. Vi ska ta med sallad, hämtpizza och dryck och slå oss nere vid klipporna på S:t George. Det blåser dock rätt mycket idag, vilket skulle kunna vara det som gör att vi kanske måste ändra våra planer.


PS. Vi undrar om det är någon som vet vad det här är för träd? Det luktar helt underbart gott!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
Det låter som ni håller hjärnorna lagomt sysselsatta. Jag skulle göra rätt mycket för att få sitta med och fantisera:-)
Helgen är här och jag ville bara önska er en trevlig sådan!
Vi har bara en tid och passa så det kommer bli en lång och skön helg!
Kramar in massor
Anna

Anonym sa...

Vilken häftig skugga det blev på Lill-Åsa
Puss igen
syster

Anonym sa...

Wow! Jag älskar sånt här, Familjen Grek är mycket bättre än Dallas! När man själv är med och författar manus kan sagan te sig precis hur som helst, vilket är kanon! Kan ni inte smyga närmre huset nån sen natt och inhämta mera uppgifter.. Loverboy intresserar mig särskilt.. Vad finns i den magiska lådan?!:) /Mary

Anonym sa...

"Loverboy" är nog en sån där evig ungkarl. I sina bättre år raggade han turister sen fick han så dåligt ryckte så när han ville stadga sig var det igen "fin" grekisk flicka som ville ha honom. Han fick helt enkelt bo kvar ho mamsingen.
Tonårsflickan är förstås pappa Greks i hans tidigare äktenskap. Tyvärr skilde han sig och frun (den förra) har tjafsat om vårdnaden och underhållsbidrag. Äntligen börjar flickan bli så stor att hon kan själv åka och hälsa på sin nya småsyskon och pappa
:o)

Pingvinfamiljen sa...

Hej Anna-Panna!
Det hade varit valdigt mysigt om du hade kunna sitta hos oss och spana om familjen Grek.
Vi hade inte ens observerat skuggan pa Lill-Asa men det sag valdigt sportigt ut.
Ha en skon helg ni ocksa!
Puss

Pingvinfamiljen sa...

Hej Mary,
Jo vi har vissa funderingar pa att smyga oss narmare, vi har bara inte natt det ouzo-stadiet an. Loverboy kommer bli lite fundersam nar han vaknar pa natten av vi gar igenom hans lada.
Det finns ocksa en man pa stranden som saljer kikare...

Pingvinfamiljen sa...

Hej Marie,
Vi tror att du ar valdigt bra pa det har. Du skulle ocksa behova komma ner. Trevlig helg pa er i Sodertalje!