tisdag 14 augusti 2007

Sjusovar-Pontus

Pontus hade som ni förstår gärna behållt fyrhjulingen mycket längre men vi hade ju bara fått låna den för en dag. Pontus och Åsa åkte därför in till stan igår kväll och lämnade tillbaka den med ett stort tack till Mike. Vi träffade upp Karin och Lill-Åsa (som hade gått in) vid EastWest där vi åt jättegod thaimat. Pontus beställde in kycklingspett och ris och fick en fint dekorerad tallrik

Vi vuxna delade på thaimat och drack husets röda.

När vi kom hem hade vi tänkt dricka vin och äta ost och kex på balkongen (egentligen är det ju ingen vanlig balkong utan trappavsatsen utanför vår ytterdörr) men Yannis tycker också väldigt mycket om ost så vi valde att sitta inne. Utanför dörren jamade Yannis.


Morgonen började som kvällen slutade. Så fort vi började röra oss här inne, började Yannis jama där utanför dörren. Han ville nog bara se till att vi inte skulle glömma bort att ge honom hans frukost. Till frukost fick han lufttorkad italiensk skinka och ost. Mums, säger Yannis.
Yannis är mer som en hund än en katt och följer oss vart vi än går. Igår var han med och hängde tvätt och man får se sig för vart man sätter fötterna så att man inte trampar på honom.

Imorse hade vi bestämt att Pontus skulle få sova tills han vaknade och sen vara hemma och ha en lugn och badfri dag. Vi råkade visst väcka honom ändå av misstag. Åsa skickade ett sms 13.30 för att höra att allt var bra.
Vi vuxna tillbringade dagen på två stränder. Först Agios Prokopios och sen åkte vi till Plaka för att äta lunch.

Här åt vi.


Här äter vi.


Vi tog några dopp innan vi begav oss hemåt. Plaka anses som en av Europas finaste stränder.


Nu har vi ett problem. Vad kan vi äta för gott på balkongen innan maten som inte Yannis gillar?? Yannis är sannerligen en matfixerad katt och är inte helt väluppfostrad. Han klättrar upp på bordet och vi slänger ner honom. Vi tänkte prova med frukt idag och se om det kanske är mer ointressant.

Ikväll blir det middag uppe i en bergsby som har utsikt över hela Naxos stad. Åsa och Lill-Åsa har ätit lunch där för några veckor sen och vi tror att det kan vara väldigt vacker där på kvällstid.

1 kommentar:

Eric sa...

Godmorgon!
Kul att ni läser detta på morgonen!
Morötter och blomlål är säkert inte mums i kattmagar. (fast då kanske inte lill-Åsa blir så glad:-) )
Ska ni åka och kolla på lite andra öar när ni blir själva eller har jag bara drömt det?
Visst var Tilda duktig, hon förvånade verkligen. Känns bra att skolan inte startar på ett par månader så engelskan hinner förbättras. Idag kommer vår Ika och drillar henne i 4 timmar.
Sitter här m sådan träningsvärk att jag knappt kan röra mig men har gymtid hela förmiddagen, undrar hur det kommer att kännas imorgon bitti. Kommer väl säkert inte ens upp.
Ha en riktigt bra dag.
KRAM