fredag 3 augusti 2007

Dramatik hos familjen Grek

Igår var det ju torsdag, vilket i vår familj innebär en sväng förbi Mikes Bikes för att fylla på olja.
Sedan blev det en snabb picnic nere på S:t George. Vi åt greksallad, pizza och Pontus åt en fetaostpaj. Det var lite molnigt (två stycken, Efwa) och blåsigt så ville hem till värmen.


Vi var under kortspelandet till och med tvungna att värma oss med en ouzo fast det bara var torsdag. Pontus sopade mattan med oss i femkort och vann båda omgångarna.
Som ni ser hade Lill-Åsa pokerfejs...

11.30 vaknade vi upp till fredag! Lill-Åsa stannade hemma och städade (ja, Åsa vet att hon är bortskämd) medan Åsa och Pontus åkte till Prokopios och spelade strandtennis. 14.40 träffades vi för lunch på vårt fredagslunchstandardställe. Ni som har följt oss vet ju också att på fredagarna får vi dricka alkohol till lunchen.

När vi kom hem möttes vi av dramatik hos familjen Grek! Marie, du hade nog rätt i din teori om att den mystiska tonårstjejen är Pappa Greks dotter sen ett tidigare äktenskap. Vi hörde först en unge som grät och ut stormar sen tonårstjejen och går med bestämda steg längs vägen åt vårt håll. Efter henne ville lilltjejen följa efter henne med cykeln men blev stoppad av Mamma Grek. Vad hade skapat denna konflikt och när kommer tonårstjejen tillbaka?

Om en vecka vid den här tiden har Lill-Åsas mamma Karin (även kallad Karim...) kommit till oss på Naxos. Det ser vi sannerligen fram emot!

Thank you very mats från oss för idag! Ni som varit i Grekland vet att ibland har de lite svårt med det engelska uttalet av ch-ljud. Det är därför charmigt när de tackar Mats varje gång.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Hej Pontus!
Får du också köra moppe? Det verkar vara skönt där. Vi ses snart! Mpns och Joel

Vilken härlig läsning! Skönt att veta att ni har det bra...och som sagt, jag håller ordning på Sverige så länge!

kram Kerstin

Pingvinfamiljen sa...

Hej Måns och Joel,

Hoppas att ni har haft en trevlig sommar. Vi ska snart hyra fyrhjuling och då ska jag få köra den.
Vi ses när skolan börjar!

Hälsningar Pontus





Hej Kerstin,

Kul att du följer oss och att du håller ställningarna hemma i Sverige.
Hoppas att läget är lugnt på Åsen och att ni har haft det skönt på sommarstället. Gick det bra när killarna var på kollot?

Hälsningar Åsa och Åsa