söndag 26 augusti 2007

Lördag och söndag

På grund av att internet låg nere på hela Naxos kunde vi inte uppdatera bloggen på lördagen. Vi slår därför ihop lördagen och söndagens blogg till en.
Som ni säkert har läst brinner det i Grekland. Närmare bestämt på Peleponnesos som ligger ett par timmar söder om Aten. Det är självklart en jättestor nyhet här och på TV visas bara reportage om branden på alla kanaler hela tiden. Vi kan bara titta på bilderna, resten är rena grekiskan.

Sen vill vi uppmärksamma och gratulera Åsas syskonbarn Eric som har fått en utmärkelse i skolan i fredags. Han har fått en banner för Outstanding achievement och det är det bara ett enda barn som fått det på kindergarten före honom. Heja Eric!
Vi läste om detta på familjens Holmströms hemsida på internetcaféet i fredags och tårarna rann nerför kinderna.
Det blev en liten öl på balkongen innan maten i fredags medan Åsa lagade thaikyckling. Lill-Åsa har under den här tiden faktiskt ändrat åsikt. Från att ha varit en Mythos-fan har hon nu mer och mer övergått till att dricka Alfa. Sedär. Hunden var inte för gammal.
Vi tänkte först sitta inne och äta men det var faktiskt för varmt så vi dukade ute där det blåste sådär lagom skönt.

Klockan 07.00 brakade vi igenom sängen igen och vi som trodde att vi blivit kompis med vår säng vid det här laget. Tog ett tag att somna om så vi vaknade inte förrän 11.00, men vad gör det.
Vi hade inga direkta planer för dagen annat än att vi bestämt oss för att åka söderut på ön. I Alyko stannade vi och badade. Det var rena bergsklättringen för att komma ner till stranden. Cathrine och Mia G, ni kommer säkert ihåg denna strand från resan för 10 år sen.
Vi badade i det varma vattnet och laddade för att klättra upp igen.

På vägen tillbaka hittade vi en bättre väg som var rena E4:an jämfört med självmordsvägen som vi valt på vägen ner.

Vi kände oss lite småhungriga efter badet och började därför leta taverna. Hittade en som var jättemysig och i slutet på vår lunch helt fullsatt av bara greker.

Till förrätt åt vi dakos som var jättemumsigt.

Vi hoppade på vesporna igen och körde i orkanliknande vindar. Det blåste så mycket så man nästan var tvungen att hålla fast kontaktlinserna i ögonen så att de inte skulle blåsa ur.
Siktet var nu inställt på Dimitras (Demeters) tempel. Demeter var skördens gudinna. Templet byggdes ca 500 år f.Kr. som en religiös samlingsplats för jordbrukarna för att be om bra skördar i dalen.
Uppe på toppen där detta marmortempel låg, blåste det ju inte mindre direkt.

Igår kväll (lördag) gick vi till det italienska stället Susanna’s som ligger i backen mittemot Mike’s Bikes.
Vi delade på en förrätt och en pasta till huvudrätt och allt smakade jättebra. Chockerande nog blev det alltså ingen tzatziki eller greksallad på hela lördagen! Under middagen kom fyra glada spanjorer förbi och spelade. De var så pass bra att de fick en applåd och 50 cent.

Det hör inte till vanligheten att Lill-Åsa blir biten av spel. Igår visade Åsa henne hur man spelar Mahjong på datorn och nu är hon fast. Hon kommer dock aldrig ihåg namnet så det får heta båda Mahogny och Mekong...
Åsa vaknade imorse av att Lill-Åsa hade smugit upp och satt vid köksbordet och spelade Mekong.

Vi hoppade över stranden idag men eftersom vi ändå ville träna så åkte vi en snabbis till S:t George för att gå och spela lite strandtennis. Det gick dock inte att spela så bra idag eftersom det blåste lite för mycket.

Det har förresten blivit tillökning i Bregott-fabriken. På samma äng som mulan Mimmi står, finns även några kor och nu alltså även en liten urgullig kalv. Den måste ha kommit med storken för helt plötsligt var den bara där. Vi har inte sett skymten av storken.
Ikväll blir det nog en söndagsgyros på stan.

1 kommentar:

Eric sa...

Hej på er,
hur fantastisk fredagen än var så kändes det på något sätt tungt att inte ha dig (syster) på plats när Eric fick sin banner. Tror ju knappt att det hade gått att fixa om vi bott i samma ort men när man verkligen inte kan pga avstånd så känns det mera påtagligt och dramatiskt. Äsch, när ungen får sitt nobelpris så kan ni väl hänga med på middagen, då är det ju nära och bra;-)

Ni ser ut att fortsätta njuta och nu när jag vet att Mulan heter Mimmi så känns allt bra. Tyckte det var konstigt att den inte fått ngt namn.

Vi är trötta idag efter en spännande natt så vi ska sussa tidigt för att vara pigga imorgon.
Jag ska plågas av Malin som jobbar som PT så då kan det behövas lite kraft.
Kram på er!