onsdag 29 augusti 2007

Elvis is back!

Elvis är tillbaka och precis som hans namne är han fetare vid comebacken.

Vi provade ett nytt matställe igår som visade sig ha en hel del roligt på menyn. Kanske inte den mest sunda maten men gott var det.

Vi fick dock en chockartad upplevelse vid första besöket på toaletten. Lill-Åsa var förste man in och kunde för sitt liv inte hitta lampknappen. Hon frågade servitören som svarade att det var automatiskt. Hon gick in igen men automatiskt var det inte. Kissnödig som hon var beslöt hon sig för att kissa i mörker. Problem uppstod dock när hon förbrilt letade efter papperskorgen i mörkret. Till slut gav hon upp och gjorde det förbjudna och slängde toalettpapperet i toaletten. På vägen ut från toaletten tändes den nu automatiska lampan och hon fick då se denna skylt som hon fick läsa ett flertal gånger för att riktigt förstå.

Under våra tiotal resor till Grekland har vi hittills aldrig sett en toalett där det är tillåtet att slänga papperet i toaletten. Ni kan ju förstå vår förvåning!

Imorse vaknade vi och kände inte för att göra ett jota. Inte ens gå ut faktiskt. En paus från sol, vind och bad, helt enkelt.
När Lill-Åsa skulle starta en omgång Mahjong skymtade detta foto förbi på skärmsläckaren.

Vi körde då mantrat, Här och nu, här och nu, helt frenetiskt. Vi har ingen större längtan till vinterkylan faktiskt. Det var ett bra foto för oss att se för att verkligen påminna oss om hur bra vi har det.

Vi gjorde som sagt inte många knop. Vi läste böcker och tidningar.

Vi insåg dock att våra rester inte skulle räcka till middagsmat så vi fick åka iväg en sväng till affären för att komplettera. För ett par veckor sen gick det knappt att hitta plats att parkera våra vespor men nu är det som ni ser gott om plats på parkeringen. Det är betydligt enklare och snabbare att handla nu när det inte är så mycket folk i gångarna. Karin och Pontus, ni skulle inte känna igen er.

På affären ballade vi ur en smula och gick loss i yoghurthyllan. Det här ska vi äta ikväll.

Vi kom efter handlingen hem till lägenhet 1 uppe i vänstra hörnet för att njuta av en lugn hemmakväll.

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka Elvis!
Visst är det härligt när man kommer till det stadiumet att det är ok att vara inne trots att det är fint ute.

Jag ska hålla ögonen öppna efter ett jobb för tok-Åsa oxå! Jag lovar!!

Tilda är het som en kamin, 39.5. Mindre kul men jag hoppas att det vänder snart.

Här och nu på er
Kram lillasyster