måndag 20 augusti 2007

Gyros pita i Filoti

Vi bunkrade upp med salta pinnar och cola och kröp ner i sängen redan vid 20-tiden igår kväll för att kolla på ”De misstänkta”.
Det misstaget gör vi aldrig om. Vår säng är nämligen inte gjord för att ligga i. I alla fall inte så många timmar. Jösses, vad vi hade ont i våra stackars små ryggar när vi vaknade i morse.
Idag hade vi siktet inställt på Filoti som ligger ganska mitt på ön.

På vägen upp i bergen stannade vi för ett kodak-moment. Det är Naxos stad man ser.

Vi har varit i Filoti en gång tidigare, då med Karin och Pontus. Den gången gjorde vi bara ett kortare besök och den här gången ville vi se lite mer av byn. Vi parkerade därför vesporna på huvudgatan och gick uppåt.

Efter ett besök på apoteket satte vi oss bland de ouzo- och öldrickande männen och åt en gyroslunch.
Det blev varmare och varmare och vi bestämde oss för att köpa isté och åka hemåt för lite siesta i vårt svala hem.

Vi känner oss helt klart lata och blir nog därför hemma även ikväll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller ni ännu vikten? Ni ser då smala ut. Lätt att dricka öl/vin vareviga dag?? Jag har skrivit in mig i viktklubb.se då jag inte klara av att banta utan att skriva upp varenda kalori jag petar i mig/förbränner. Grrr, vad tråkigt men jag har så mycket kläder jag inte kommer i (kan snart inte gå i kjol längre)Ha det gott, ät och bli tjocka :o)
Kramar från mig

Anonym sa...

Hej tjejer,
håller med Marie jag men det har jag ju tjatat om så många gånger att ni säkert är less vid det här laget!
Jag tränar riktigt mycket just nu och känner mig piggare och fräschare av det! Lite solbränna på det så skulle det vara perfekt!
Kram Anna

Pingvinfamiljen sa...

Hej Marie och Anna,

Man kan aldrig få för mycket komplimanger :-)
Vi har ju inte någon våg eller måttband men vi tror att vi håller vikten hyfsat. Hemligheten ligger nog i att vi åt rätt osunt innan vi åkte hit och att vi bara äter ägg, frukt och yoghurt till frukost. Vi äter också mycket grönsaker. Vi går ju vår promenad på stranden 45 minuter per dag. När vi äter på restaurang beställer vi oftast bara in en förrätt och en huvudrätt som vi delar på, annars får man alltid lämna en massa mat alternativt att man äter tills man är proppis. Chipsen och drinken på balkongen innan man går ut på kvällen har vi bytt ut mot isté och melon, även om det ibland slinker ner en och annan ouzo (1 poäng på WW).
Visst dricker vi oftare alkohol här nere, men det blir mindre mängder vid varje tillfälle. Alkohol passar liksom bättre i den här miljön. Inga tidiga morgnar, inget jobb att gå till, festligare mat och dessutom vet man ju att detta är för en begränsad tid och då vill man ju njuta fullt ut.