onsdag 8 augusti 2007

4 veckor senare...

Igår kväll ägnade vi oss åt vår vanliga sysselsättning efter maten (om vi äter hemma förstås). Vi satt och tittade ut över bergen och över familjen Grek. Det här är en utsikt som vi aldrig kommer att tröttna på.
Idag är det fyra veckor sen vi kom hit till Naxos! (Seven weeks to go) Det ska självklart firas... Av någon anledning finns det alltid något att fira om man bara funderar lite..
Vi firar självklart också att det är Drottningens namnsdag idag :-) Vad som också kan firas är att mamma/svärmor/bonusmormor Karin kommer i övermorgon! Och så är det ju lill-lördag förstås. Oj oj vad stressigt det blev helt plötsligt :-)
Idag åkte en sväng till Grotta som ligger strax norr om Naxos stad. På vägen dit hamnade vi i värsta trafikkaoset igen. Alltid på samma ställe.
Vi körde lite för långt upp i bergen men fick som belöning se denna fina utsikt.
Vi såg också mängder av såna här. Är det någon som vet vad de används till? Är det jättestora ljusstakar? Cementpropellrar? Hjälp oss så att vi slipper ligga sömnlösa över detta mysterium också :-)
När vi senare kom fram till stranden låg sen Lill-Åsa och funderade länge på hur bra det skulle bli med ett par rondeller där trafiken är som värst. Hon låg också och funderade på hur man gör speglar. Man kan ligga i timtal och fundera på såna här saker... Pontus och jag spelade istället strandtennis och börjar väl bli hyfsade.
Under vår vespatur i morse såg vi en restaurang ganska nära hamnen som såg mysig ut och som skulle ha livemusik ikväll. Vi går nog dit och kollar läget. Vi tänkte också slinka förbi på On the rocks och kolla in de som gör bort sig på karaoken.

1 kommentar:

Anonym sa...

De jättestora ljusstakarna används i vågbrytare utanför hamnar, ibland som de är, men ibland som fundament för att de schaktmassor man sen fyller ut med skall stanna kvar på plats och inte driva iväg.

Hoppas ni får det ännu bättre, nu när ni inte behöver grubbla över det längre! Ser fram emot att få krama Pontus om en vecka...
/Pappa B