söndag 16 september 2007

What a peeling!

Igår kväll gick vi förbi frisören där Lill-Åsa klippte sig för några veckor sen. Vi bokade en tid till Åsa till på tisdag kväll. Vi gick sen till ett av våra favoritgyrosställen i hamnen och åt en greksallad och en varsin gyros. Vi måste vid det här laget vara uppe i vår 158:e greksallad. Tänk att det är lika gott fortfarande!
Gårdagskvällens stora händelse var basketmatchen mellan Spanien och Grekland. Alla barer och restauranger hade TV: n påslagen, inklusive vår taverna. Vi glömde dock att ta kort på detta så på vägen hem tvärnitade vi vesporna vid ett charmigt ouzeria med endast grekiska män som gäster, steg av, fram med kameran och fångade denna lite förvånade om än smickrade man.
Alla runt omkring honom började retas med honom medan vi hoppade på vesporna igen och gasade iväg. Hur det gick i matchen vet vi inte. När bilden togs stog det 41-39 till Spanien.
Imorse när vi vaknade blåste det massor igen. Palmen utanför vår ena balkong vajade som en galning. Vi beslutade oss trots detta för att åka till Plaka.
Längs grekiska vägar står det små monument som vi har hört är resta till minne över någon som dött i trafiken på just denna plats. Det är dock mycket färre monument här på Naxos än på andra grekiska öar vi besökt. Kanske beror det på att det har bilskolor här på ön...
När vi åkte förbi flygplatsen höll vi själva på att lyfta.

På väg till Plaka passerar man Agia Anna.

Som vi skrivit om tidigare så är vägen förbi Plaka inte den bästa. Vägdammet lägger sig på precis allting. Vesporna är helt täckta när det är dags att åka hem. Denna vägskylt är inget undandtag.
Idag när var det extra sandigt när vinden var så stark. När vi gick promenaden kom det ibland extra vindpustar innehållande finkornig sand. Gratis peeling
När vi spelade strandtennis idag fick vi sällskap. En jätteglad hund som till varje pris ville ha vår boll. Då han lyckades fånga den sprang han iväg och grävde ner den. Två gånger. Hela stranden var engagerad i om vi skulle få tillbaka vår boll eller inte. Hans husse kom till slut och satte stopp för leken.
Hittills sparade solstolseuro: 24

Ikväll efter bloggning ska vi ta en drink på Tha Katso vid torget. Killen som jobbar där är nämligen bra på engelska så vi tänkte förhöra oss om hur det går i valet.
Sen blir det middag hemma följt av film.

1 kommentar:

Eric sa...

Godmorgon tjejer!
Vilken söt vovve, kul med lite sällskap även om han inte verkat fatta vad spelet gick ut på.

Så hur blev Åsas frilla??

Kramis Anna