onsdag 12 september 2007

Grattis till oss som har namnsdag

Idag hade vi hoppats att vi skulle vakna lite tidigare, men nej. Inte det.
Vi kom iväg vid 13.00 och begav oss österut. Vårt första stopp var Halki där vi tänkte vi skulle titta på någon sevärdhet. Vi hittade då denna skylt.


Vi körde en bit på ojämna vägar tills det inte gick längre. Det charmiga med Grekland är att det oftast inte är så bra skyltat hela vägen till en sevärdhet. Man kommer till en trevägskorsning och där saknas det helt plötsligt en skylt så man har ingen aning om ifall man är på rätt väg eller inte. Vi hade nästan gett upp när denna skylt dök upp.

Vi fick parkera vesporna och gå sista biten.

Vi hittade till slut kyrkan som var från 1000-talet och hade fint bevarade väggmålningar. Kyrkan är ganska olika de flesta andra kyrkor på Naxos eftersom detta var en stenkyrka och inte vitkalkad.

Vi åkte sen tillbaka till Halki och gick en liten promenad bland gränderna.


Vi åkte sen den korta sträckan till Filoti för att äta namnsdagslunch med vin dagen till ära.

Idag var det väldigt lite folk här. Huvudgatan var nästan tom på folk och det enda stället som det var lite folk på var det stället där vi tidigare ätit med Karin och Pontus. Vi satte oss därför där och beställde in dakos och greksallad. Vi satt länge och bara njöt av att inte ha bråttom.

Nu ska vi slappa en stund och lägga oss och läsa en stund innan det är dags att bege sig in till stan för att fortsätta att fira vår namnsdag.

3 kommentarer:

Eric sa...

Hej!
Trodde den sista bilden var en snöbild när jag hade som mest grus i ögonen imorse klockan sex. Det är många vita hus i Grekland säger en Greklands-oskuld. Men så småningom ska vi väl komma dit också!!

Era namn med hjärtan var helt underbart fin, ni får trycka upp den på en tavla och sätta den ovanför sängen.

Stor kram från tjejerna som är hemma idag och lagar mat och bakar tillsammans!

Anonym sa...

Gud så bruna & fina ni är båda två ;o)
njuter att gå med er tyst stilla bakom så ni knappt märker mig, så vackert allt är, hit åker jag någon dag.

<3 Samt varmt grattis <3

Kram Lollo

Pingvinfamiljen sa...

Hej Lollo, Kul att du foljer oss. Ja, Naxos kan vi verkligen varmt rekommendera. Vi ar lite sugna pa att se ditt Perth ocksa nagon gang.

Kram