torsdag 27 september 2007

Hej då Naxos – Hej Aten

Igår satt vi i hamnen och såg solen gå ner medan vi mumsade i oss vår sista gyros.
Vi hade ju lovat Kostas att komma förbi på en sista drink på Tha Katso. När vi kom log han lite generat och sa att "Vädret blev ju faktiskt bra..."
När vi suttit en stund kom han fram och frågade om vi ville göra honom en tjänst. Han ville att vi skulle lova att söka upp honom om vi någon gång återvänder till Naxos. Det lovade vi självklart. Han la sin hand på sitt hjärta och sa att han verkligen såg oss som sina vänner och att han verkligen kommer sakna våra besök. Innan vi gick hem frågade han återigen om vi verkligen skulle åka och om han inte skulle få se oss igen. Vi konstaterade att så var fallet och gick sedan hemåt för att packa. Packningen gick väldigt smidigt. Vi drack lite skumpa och skålade för en mycket lyckad resa och gick sen oss la oss. Vi ställde våra mobiler på ringning. Det är nästan tre månader sen förra gången vi gjorde det..
Klockan ringde 07.00 och solen höll precis på att gå upp.
Allting flöt väldigt smidigt och 08.30 kom taxin för att köra oss till hamnen.
Båten kom in tidigt och avgick i tid. Vi hade problem med att hitta bra platser på båten. Antingen var det för rökigt, för varmt eller för blåsigt. Men en stund efter vi lämnat Paros hittade vi bra platser i skuggan.
Väl framme i Piraeus flöt allting väldigt bra.

Vi gick direkt till tunnelbanan och 20 minuter senare steg vi av på vår station, Omonia. Vi hittade till hotellet utan problem. Aten är sig likt sen förra gången. Skitigt och bullrigt. Faktiskt så långt ifrån Naxos man kan komma.
Hotellet ska vara trestjärnigt och det tror vi också att det var... på 70-talet.... Duschen var dock skön och sängarna verkar helt ok och det är väl det enda vi kommer att använda.

Vi ska nu ut på stan och fler foton från Aten kommer imorgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lill-Åsa ser ju inte ut som hon vunnit en miljon direkt på första bilden;-)
Vi åker iväg nu och campar, vi har inte på mobilen eftersom vi är out of reach.
Vi hörs på måndag.
trevlig helg
Kram Anna

Anonym sa...

Välkomna hem! Det är inte så hemskt som ni tror, underbar höst och kollektivtrafik (NOT)
Kramar från Marie