söndag 23 september 2007

Solen skiner över Villa Kelly

Eftersom det var blåsigt och kallt igår kväll gick vi in bland bland Gamla stans smala gränder där inte vinden kunde komma åt oss.
Vi valde faktiskt en restaurang igår och inte en taverna. Skillnaden är att de inte dukar med de vita pappersdukarna, maten är finare upplagd och dessutom lagad av en kock och inte av mormor. Trots detta är det ingen större skillnad på priset. Vi valde att sitta inne även om de har en jättemysig servering utanför i gränden.

Vi drog hemåt ganska tidigt igår då värmen från sängen lockade.
Imorse vaknade vi faktiskt vid en hyfsad tid men vi somnade om då vi såg att det var busväder ute. Helt fascinerande vad det kan blåsa. När vi senare ätit frukost insåg vi att det faktiskt fanns små luckor i den grå himlen och vi bestämde oss för att lägga oss på solsängarna här på Villa Kelly. De blå fläckarna blev större och större och vädret blev till slut riktigt bra. Vi hittade en bra plats i lä och det var väldigt skönt.
För att få lite motion tog vi sen en promenad i närområdet.

Vi hittade senare en hel del gator vi aldrig gått på och det var riktigt roligt att utforska lite. Eftersom det är söndag är dock allting väldigt stängt i de områdena som inte är så turistiga.
Vi passerade en mysig ouzeria som säkert är full med greker när den är öppen.
Pluspoäng till de av er som kan tala om vad som står på skylten. Vi är grymma på alfabetet nu. I alla fall de stora bokstäverna.. När vi läser låter vi som sjuåringar som högt måste ljuda en bokstav i taget.

4 kommentarer:

Anonym sa...

underbara idag foton som varje dag njuter att fa folja er vardag dar nere & hoppas ni har det gott, ser sa ut iallfall :O)
Kram Lollo

Anonym sa...

Så vem fotade er? Åsnan eller kossan?
Keep njuting!!

Puss o kram

Anonym sa...

Ovanstående var förstås från syster yster!

Anonym sa...

Jag tror skylten betyder Ozeria. En typ av taverna fast lite enklare. Kram mamma