tisdag 4 september 2007

Another day in paradise

The Departed blev gårdagens film. Vi tror att rekordet på hur många gånger man kan säga ”fuck” är slaget. Liten släng av bögskräck och nivån av testosteron var hög. Trots detta var det ju bra skådespeleri och en bra film. Svensk text hade inte suttit i vägen då det mumlades en del.
På våra turer till Plaka har vi sett en mysig taverna vid Maragas. Vi bestämde oss därför för att idag hyra solstolar och parasoll och ligga i närheten av denna taverna.
Som vanligt behövs det en liten uppladdning innan vi orkar ta av oss kläderna och ge oss iväg på promenaden.
Promenaderna i juli bestod av en del sick-sackande, promenaden i augusti var en utmaning, men nu i september ligger stranden fri och man kan gå i sitt eget tempo utan att få bollar i huvudet. Det enda distraktionen nu är nakenfisarna längre ner på nudiststranden på Plaka. Det är som en bilolycka. Man vill inte titta, men man kan inte låta bli.

Det började kurra i magen vid 14-tiden och vi gick till O Manolis taverna. Kan detta vara vår Mr Manolis taverna månne? Vi såg dock inte skymten av honom.

Vi provade en ny rätt idag. Köttfärsfylld aubergine. Mums.

På denna taverna har de såna där pappersdukar som är våra favoriter. Alltså de med kartan på. Man kan sitta och minnas vespaturer eller planera kommande trippar.
Här kommer ett foto på en annan sån duk från ett tidigare tillfälle.

Vi sitter nu, lite senare än vanligt, och skriver bloggtexten ute på balkongen. Vi märker tydligt att solen går ner tidigare nu i september. Den går nästan ner en timme tidigare nu än när vi kom i juli. Även grekerna får höst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vaknade till er sida här & med ett skratt, det tackar jag för & kommer ju att nudå leva lite längre, vad var det nu som roade mig så ;o)
jo jämförelsen med
"en bilolycka man kan inte låta bli att titta"
så bra det stämmer ju !!!
dummt ;o)

Dukarna var ju smart & roliga !

Tog mig friheten & sände att mail idag som var lite kul, tänkte jusst på Er båda då jag fick det.

Njut & må så gott
Ha en fin dag Kram Lollo

Anonym sa...

Jag vaknade oxå till imorse med ett skratt när jag läste er blog!

Pussar från lillasyster