torsdag 6 september 2007

Stenkul

Imorse när vi vaknade blåste det betydligt mindre och vi bestämde oss för att åka söderut mot Pyrgaki.
Sista biten ner mot stranden var grusväg och det dammade fint bakom oss. Promenaden på stranden blev lite annorlunda eftersom denna strand delvis är fylld av stenar. Av med badtofflorna, på med badtofflorna och av med badtofflorna.
Det var sen lunchdags och vi satte oss under träden på en taverna precis vid stranden.
Stället hade ingen meny utan servitrisen rabblade upp vad de hade för dagen. Vi beställde in en greksallad och en kyckling med pasta som vi delade på. Vi hann bara få in kycklingen innan vi fick besök av sugna getingar. Efter det kom en katt som började jama nedanför vårt bord. Sen kom en liten ettrig hund som tokskällde på katten. Katten verkade dock helt oberörd. Det tog inte lång tid innan vi döpte hunden till psyko-hunden för herregud vilken släng av ADHD. Helt manisk. For omkring och hoppade upp mot benen och alla vi gäster var rätt trötta på denna hund som ingen tycktes äga. Personalen på tavernan gjorde sitt bästa för att få bort den men den kom tillbaka hela tiden. Tills vi gick ner på stranden, för då kom den dit istället.

Vi var sen laddade för att göra konstverk av de fina stenarna på stranden. Vi började med ett omega-tecken. Så här blev det.

Sen gjorde vi något som skulle vara en sol men som nu i efterhand mer ser ut som en godisskål.
Sen var klockan fyra och det var dags att åka de nästan två milen hem till Hora.
När vi åkt en bit fick vi helt plötsligt se en ko precis vid vägen. Den åt och mumsade i godan ro med ett ordentligt stup precis bredvid.

Ikväll blir det bio och vi ska se Because I said so med Diane Keaton i huvudrollen.

Inga kommentarer: