tisdag 25 september 2007

Här vill man inte vara gravid

I går när vi gasade iväg från internetcaféet så var det bara Åsa som gasade. Hon kom ända bort till EastWest (där vi skulle äta) innan hon insåg att Lill-Åsa lyste med sin frånvaro. Hur i h-vete kan man försvinna i denna lilla stad? Åsa parkerade och började oroligt gå upp mot torget. Där fick hon tack och lov se sin lilla fru komma dragande på sin vespa. Den hade tvärdött. Som tur var är det nerförsbacke till Mike’s Bikes. Mike hade av någon anledning otroligt roligt åt Lill-Åsa när hon sa ”It just died”. Fem minuter senare åkte vi iväg med en ny vespa. Vi har nu snart provat alla gula vespor hos Mike’s Bikes.

Vi gick sen till EastWest och fick ett varmt välkomnande som vanligt. Vi var där för femte gången så det kanske inte är så konstigt. Maten var kalasgod och vinet är ett utav det bättre husvinerna på ön. På slutet av vår middag kom Ian förbi vårt bord och ställde fram lite mer vin on the house. Det tackar man ju inte nej till. Ian (engelsman) äger stället tillsammans med sin svenska fru Lotta. De har bott på Naxos i femton år och vi fick en liten pratstund med Lotta innan vi gick hem.
Fotona nedan på Ian och Lotta är tagna från deras hemsida.


Vi fick mycket intressant information. Hon berättade bland annat att ägarinnan av Villa Kelly var lite grann av en bitch och det går rykten om att hon lurat folk och svenska researrangörer på pengar. Inte konstigt att hon flytt till Aten.
Eftersom vi tidigare reagerat på att sjukhuset här är mer som en sjukstuga frågade vi henne om man kan föda barn här. Det kan man inte. Tre veckor innan beräknad födsel måste man åka till Aten. Har man ingen man kan bo hos där, får man helt enkelt ta in på hotell. Kan bli en dyr historia om man ska föda många barn.
Vi pratade också om de höga huspriserna på ön. Ian och hon har precis köpt ett radhus på 90 kvm till ett pris av 2 miljoner. Det var dock ett väldigt bra pris, då vi sett andra mindre hus för ca 4 miljoner. De huset de har köpt har i och för sig några år på nacken.
Hon berättade att de tar in all sin arbetskraft från England och Sverige. De annonserar bland annat hos Arbetsförmedlingen. Så är det någon som är sugen kan ni gå in på deras hemsida.

Idag bar det av till Plaka för sista gången. Sorgligt.
Vi hade i alla fall en mysig dag och njöt av värmen som nu återvänt. Vi åt på tavernan O Manolis precis vid stranden.

Vi ligger ofta på solsängarna och studerar människor som går förbi. September har bidragit med många roliga tyska badbyxor. Den ena Speedo-byxan är fulare än den andra. Det här är ju ändå unga killar. Badmodet har nog inte nått Tyskland det här året.
Svenska kvinnor är också lätta att känna igen. Alla har turkosa bikinis. De italienska, grekiska och franska tjejerna har otrevligt snygga kroppar och minimala bikinisar. Tack och lov åkte de flesta av dem hem när september kom...

Efter stranden åkte Lill-Åsa en snabbis till affären eftersom glödlampan i badrummet gick sönder imorse. Vi har länge undrat vad de gula lapparna med röd text på betyder. Hela ön är tapetserad med dessa och även på dörren till affären. Tack och lov fick vi veta svaret av Tha Katso-killen häromdagen. Det långa ordet som börjar på E betyder "Rum att hyra", för er som undrar.

Lill-Åsa passade också på att köpa en skumpa som vi tänker dricka imorgon när vi har packat klart. Vi tillbringar sista kvällen (onsdag) hemma på Villa Kelly och tänkte skåla för vår underbara semester! Kanske även Mimmi får smaka en klunk :-)
Ikväll tänker vi äta på Anemos där vi tidigare bara tagit en ouzo. Det är dock väldigt mysigt och verkar ha lite annorlunda grekisk mat.

Som vi tidigare nämnt lämnar vi Naxos på torsdag morgon med färjan som går 09.30. Vid 15-tiden kommer vi till Aten där vi ska bo på hotell en natt. Vi ska även försöka uppdatera bloggen från Aten på torsdag kväll. På fredag förmiddag flyger vi hem till Sverige och blir hämtade av Karim på Arlanda.
Vi har bestämt oss för att ni ska få följa oss några dagar hemma i Stockholm innan vi stänger ner vår blogg och vårt sista inlägg på Papakia blir därför på söndag den 30 september.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj, sista dagen idag på Naxos!
Undrar hur man skulle uppleva att komma dit efter man sett alla bilder från er resa. Antagligen som en aha-upplevelse!

Tack för alla skratt ni bjudit på, ser fram emot att se någon bild från Aten oxå!
Stor puss och kram och hälsa Mimmi från mig!

Anna

Anonym sa...

Sista dagen på Naxos:(
Men vi är glada att ni snart är hemma. Och det är Kronan också Åsa, stor pers brist.
Välkomna hem Kram Karim