torsdag 13 september 2007

Två veckor kvar på Naxos. Här och nu, här och nu...

På väg in till restaurangen igår kväll på S:t George såg vi den här fina båten ligga en bit ut till havs.
Vi hade siktat in oss på att äta på den där bra restaurangen i slutet av stranden som även har ett hotell. Vi beställde in en risotto och en pastarätt. Vi bytte mat i halvlek och vi tyckte nog båda två att pastan vann.


Under middagen pågick fotbollsmatchen mellan Grekland och Norge och hejaropen hördes längs stranden från diverse strandbarer. Både norrmän och greker.
När vi kom hem spelade vi lite femkort och Gunilla satt och tittade på. Här är ett stilleben med Gunilla och en hälsning till våra trogna läsare i Australien.

Vi åkte idag till Plaka till våra gratisstolar, men se idag var de inte gratis. Det kom en kvinna och samlade in pengar idag. Vår teori är att den lilla tjej som tidigare samlat in pengarna, i måndags började skolan (vi har nämligen sett en massa barn med ryggsäckar de senaste dagarna) och att hennes mamma idag för första gången hann springa ifrån sitt vanliga jobb som hotellstäderska för att plocka in pengarna. Hennes man hinner tyvärr inte hjälpa till eftersom han jobbar på betongfabriken till sent på kvällarna.
Vi tror att hon kommer att försöka hinna springa ifrån även imorgon så vi tar det säkra före det osäkra och ligger på våra solmattor på Agios Prokopios imorgon.
De senaste fem dagarna som vi varit på Plaka har det legat ett stort gäng norrmän i 50-årsåldern där. Det var de som drack ljummen vodka ur plastmuggar om ni kommer ihåg. De ligger fortfarande kvar men har nog börjat tappa stinget en aning. Idag såg vi förutom ölburkar, även en karl dricka Coca Cola. Jävla tunnisar (säger vi som slurpar på vårt isté)
Vi kom tillbaka till Villa Kelly vid 16-tiden och kände oss lite urblåsta faktiskt. Det har blåst väldans mycket idag och det var nästan lite för blåsigt för att ligga i skuggan. Vindarna är inte lika varma som i tidigare.
Åsa har här duschat av sina fossingar och är sugen på en lång dusch.

Lill-Åsa gick en liten fotorunda runt Villa Kelly och kikade in i tomma lägenheter. Vi undrar stillsamt när någon bodde här senast. Spindelnätet täcker verkligen hela fönstret. Vi undrar också varför de har låtit fönstren stå öppna under hela sommaren när ingen bor där. But, hey it’s Greece.


En annan lägenhet som vi är glada att vi inte bor i är nummer sju och den ligger under marknivå bakom denna taggiga blommande buske.

Ikväll blir det återigen lite brittisk underhållning i form av Mord i sinnet.

1 kommentar:

Eric sa...

Vi vinkar tillbaka här från Australien till Gunilla. Vi är ju numera 4 stycken familjer som följer era äventyr härifrån Oz.
Två veckor kvar...usch så fort tiden går. Tur att ni har Pontus sällskap att se fram emot.
Trevlig helg önskar vi.
Kram Anna