måndag 24 september 2007

2 dagar kvar på denna underbara ö

Det kan ju låta lite löjligt/drygt att klaga över vädret när det är 20 grader, men 20 grader här är inte som 20 grader hemma och speciellt inte när det blåser så frukstansvärt som det gör. Dessutom är det fuktigt och husen är ju inte direkt byggda efter svensk standard. Klinkersgolvet som är svalt och skönt i augusti blir svinkallt i september. Kläderna blir också lite fuktiga och kalla men det är tur att det finns lösningar.

Suget efter gyros blev stort igår kväll och vi satte oss på tavernan Thanasis som ligger på torget mittemot Tha Katso. Vi börjar bli rätt trötta på husvin och beställde därför in öl till maten.

Stället är lite av ett snabbmatställe men ändå med tavernastämning.

Eftersom vi satt så nära Tha Katso var vi bara tvungna att gå dit en sväng innan vi åkte hem. Den trevliga greken pratade med oss som vanligt och frågade när vi skulle åka hem. När vi förklarade att vi ska ta färjan på torsdag morgon berättade han att det ska komma en stor storm så det kommer inte att gå några färjor... Vi tappade hakorna men fick inte ihop det riktigt eftersom vi precis innan läst väderprognosen som lovade svaga vindar på torsdag. Vi var fortfarande lite osäkra på om han menade allvar tills han erbjöd oss att få sova över hos honom på torsdag :-) Nu tror vi inte att det blir någon storm.


Imorse när vi vaknade tordes vi knappt glänta på fönsterluckorna, men till vår stora glädje sken solen. Palmen låg dock nästan ner av den starka vinden.
Vi funderande en stund vid frukosten men kom fram till att kanske Agia Anna skulle erbjuda mest lä. Vi gjorde i ordning våra picnic-mackor och åkte iväg.


Vi låg precis vid badvaktstornet idag så det kändes ju tryggt.

Det var inte mycket folk på stranden fast det var riktigt skönt i solen.

Vi har ju gott om tid att fundera här nere och vi har satt ihop en lista över saker vi kommer att sakna när vi åker härifrån, men även en över vad vi har saknat härnere. Håll tillgodo.

Saker vi kommer att sakna:
Värmen, solen, havet, bad, sova tills man vaknar, äta ute på taverna, köra vespa, att få vara tillsammans hela tiden, naturen, djuren, känslan av att bo i hus, grekiska musiken, att handla på vår affär, enkelheten, det stressfria livet, dofterna, greksallad och vår dagliga strandpromenad.

Saker vi saknat:
Pontus, familjen, vännerna, vårt hem, sova i vår egen säng, internet hemma, god mat, kallt och gott vatten direkt från kranen, förstå vad folk säger, mysiga helgmiddagar hemma, TV, att shoppa, golvvärme, goda viner, dammsugaren, Marabou schweizernöt och gott kaffe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, bara två dagar kvar....
Så för och nackdelar lista.
*fördelar med att ni åker hem är att vi kan prata i telefon lättare, vi kan få läsa lite om Pontus på blogen och se lite bilder från Sthlm.
*Nackdelar med att ni åker hem:
bara blog på helgerna, ni är längre ifrån oss, inte lika vackra bilder.

Puss o kram

Anonym sa...

:O) ler*
åt era som mina varianter att värma kläderna & så skönt att någon mer än Anna
(5 flygtimmar från mig)
förstår att 20+ inte behöver vara särskillt varmt ;O)

Era listor + & - instämmer jag i !!

Varma Kramar Lollo