lördag 15 september 2007

Whale in Greece :-)

Imorgon är det val här i Grekland. Egentligen skulle valet ha ägt rum först i mars nästa år men partiet som sitter vid makten sen 2004, det konservativa Nea Dimokratia, har visst gjort bort sig lite och skapat en del skandaler. De många anlagda skogsbränderna tidigare i sommar har inte heller hjälpt regeringen. Därför är det som sagt val imorgon och det verkar stå mellan socialistiska partiet Pasok och Nea Dimokratia. På grund av valet finns det en del uppsatta valaffischer runt om på ön. Det här är kommunistpartiets (de verkar vara stora här på Naxos) affisch. Visst ser det ut som en typisk proganda-affish från gamla Sovjetunionen?

Igår kväll var det fredagsmys hemma och vi åt mat, drack vin och avslutade kvällen med att spela 500. Åsa sopade mattan med Lill-Åsa.


Vi vaknade sent som vanligt och åt vår standardfrukost bestående av yoghurt och ägg. Det ser ut som att vi har en höna i kylskåpet.
Idag åkte vi söderut mot Alyko (stranden som man får klättra ner till) och låg på våra strandmattor och njöt.



Idag var det även en hel del nakenfisar här som man fick sänka blicken för. Efter en dryg timme åkte vi till taverna Faros och åt en greksallad som vi ger 10 poäng i betyg.


På vägen hem passerar man en hel del getter. Alla tittade åt samma håll och vi undrar vad som var så intressant. Vi är också fascinerade över att getter verkar trivas bäst uppe på stora stenar.


Vi har kommit fram till att Naxos mest vanliga vägmärke måste vara det här.


Vi kan också berätta att vi fått nya grannar. De tjejer som var förbi och städade en lägenhet igår har nu flyttat in i tvåan bredvid vår. De är grekiska, runt 25 år och systrar. De verkar jättetrevliga, sociala och duktiga på engelska.

Ikväll blir det en gyros på stan, troligen i hamnen. Sen blir det nog hemfärd för revansch på 500.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej sötnosar!
Ett trött gäng här idag efter en jättetrevlig skiva igår!
Vi förbereder oss för en ny vecka med rätt mkt aktiviteter.

Ni ser ut att ha så skönt och så ser ni så fräscha ut. Det kan inte ha varit många sådana svullarkvällar som ni hade häromkvällen.
Nu ska vi äta lite gott o sedan sussa kudden!
Kramis Anna