onsdag 5 september 2007

Apollon får vänta

Igår kväll på internetcaféet bokade vi även hotellet i Aten. Vi ska ju sova en natt där på väg hem till Sverige. Vi ska bo i ett område som Lill-Åsa snabbt döpte till lunginflammation men som heter Omonia. Vi tror att vi var i detta området när vi var i Aten för två år sen, men vi är lite osäkra.

När Lill-Åsa vaknade och gick in på toaletten imorse hörde Åsa bara ett stort gapskratt därifrån. Den här synen hade mött henne i spegeln. Bad hair day?
Idag blåser det ordentligt igen. Vi hade ursprungligen tänkt åka vespa till östkusten men ändrade oss när vi såg hur palmen utanför vårt fönster svajade lite väl mycket. Vi kom då på att vi kunde ta bussen dit istället.
Vi slängde oss på vesporna och åkte till hamnen och gick in på biljettkontoret. Bussen skulle gå 13.30 och sista bussen tillbaka skulle gå 15.30 så vi skulle inte hinna mer än dit förrän vi skulle hem med samma buss. Kändes lite onödigt för 20 EUR.
Bredvid busskontoret ligger den här tavernan. Där serverar de en rätt som vi tycker verkar lite svårsmält.
Vi satte oss sen på en bänk och bara tittade ut över havet och all aktivitet vid färjeterminalen. Efter en stund kom en kille med en liten gummimotorbåt åkande från sin stora lyxsegelbåt en bit ut. Med sig hade han två stora hundar. Han kastade i ankaret och den ena hunden hoppade glatt i vattnet och simmade den lilla biten in till stranden. Den andra hunden gjorde inte det.
Husse och den ena hunden väntade en stund, men han tittade bara på dem med stora ögon. När de började gå insåg hunden på båten att det nog bara var att bita i det sura äpplet och hoppa (läs krypa) i vattnet. Han var så söt.

Behöver vi säga att samma procedur upprepade sig när de skulle tillbaka?
Vi gick sen längs hamnen för att gå till ett gyrosställe och passerade alla fina båtar. Vi övade även våra kunskaper i grekiska alfabetet och läste namnen på båtarna. Den här båten heter ”Popi”
Efter lunchen kände vi att vi ville bekanta oss lite mer med övre delen av Naxos stad så vi åkte upp mot Grotta.

Vi hade en annan mission för dagen också. Vi letar istépulver som är perfekt att blanda med kranvattnet för att göra det lite mumsigare. Vår vanliga affär hade detta under första månaden men det har sen länge varit slut.
På denna super market fanns det inte istépulver.

Inte på denna heller.
Och slutligen inte här heller. Här gav vi upp och tröstade oss i värmen med en iskall vanlig isté av märket Lipton Ice tea red.
Under vår super market-runda hann vi även se den övre delen av stan och vi passerade idrottsstadion.

Vi hoppas att vi kommer att hålla oss friska och krya, för det här är sjukhuset. Vart föder Naxos-borna sina barn?

Vi ska vara hemma ikväll och fira lill-lördag och att vi idag har varit på Naxos i 8 veckor. Även Heidi har namnsdag.

1 kommentar:

Eric sa...

Hej tjejer!
Tur att ni håller er friska och inte behöver föda barn när ni är där;-)

Jag tokdiggar Åsas morgonfrilla! Ursnygg!!

Härlig bild ner över havet där man ser färgskiftningar i vattnet.

Vi kommer om vi får tillfälle att uppdatera hemsidan men chansen är nog rätt liten att vi hittar en olåst uppkoppling.
Annars blir det desto mera på söndag.

Vi ska försöka låta bli att komma hem gipsade men lovar inget. Erics polare ramlade på skolgården och bröt armen så man kan tydligen lyckas även här.

Ha en härlig helg
kramis Anna