onsdag 26 september 2007

Avskedslunch hos tyskan i Agios Prokopios

Vi hann se en tredje fullmåne här på Naxos. Här lyser den över familjen Greks hus.


Som vanligt började vi kvällen med ett besök på vårt internetcafé.

Vi åkte sen vidare till restaurang Anemos strax ovanför hamnen. I slutet av vår middag var vi de enda gästerna, så säsongen börjar helt klart gå mot sitt slut. Det känns bra tycker vi. Lättare att åka hem då.
Efter middagen kollade vi in husanonnser på postkontoret på andra sidan gatan. Helt sjuka priser.

Imorse tjatade Gunilla igen på att få följa med till stranden. Vi har hittills varit benhårda mot henne då det ju faktiskt är hjälmtvång och det kostar 350 EUR om man blir stoppad. Vi tror att Gunilla har varit nere i tvättstugan och stökat runt.

Man kan ju inte säga nej till en sån godbit så självklart fick hon följa med till Agios Prokopios idag.

När vi kom ner till vesporna gjorde Lill-Åsa några hoppsasteg undan från palmen som står alldeles bredvid. På ena bladet sitter nämligen en syrsa som är stor som en mindre schäferhund.

Vi skulle sen köra iväg när Lill-Åsa tycker att hennes vespa är svår att backa. Punka. Igen. Det blev till att samåka idag. Alla tre. Gunilla i mitten.

Väl nere på stranden var Gunilla helt lyrisk.

Vi åt sen lunch på Pontus favoritställe Odyssia precis vid stranden. Tyskan var lika trevlig som vanligt och berättade bland annat att de bor i Aten på vintern och önskade oss en trevlig resa hem.

Nu ska vi snart bege oss till Mike’s Bikes och lämna tillbaka vesporna. En med punka. Vi ska sen till internetcaféet. Gyros i hamnen. Avskedsdrink på Tha Katso och sen hem och packa och dricka skumpa. Vi hoppas att vi kan blogga från Aten imorgon.

Eυχαριστώ Νάξος

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Gunilla,
det var på tiden att du fick komma ut och se dig omkring. Gillar hjälmen, mycket cool!

Kramar från aussie-gunilla