tisdag 11 september 2007

Hittills sparade solstolseuro: 18

Igår kväll klädde vi på oss lite extra eftersom det nu på kvällarna är lite svalt när man kör vespa. Vi åkte först till Agios Prokopios och internetade. Där är vi glada att vi inte bor för det var dubbelt så dyrt. Vi åkte sen vidare till vårt mål för kvällen, nämligen Agia Anna.

På vägen hade solen precis gått ner och himlen var alldeles rosa och vacker.

Vi parkerade vesporna på parkeringen/lekparken och Lill-Åsa var bara tvungen att testa.

Vi åt en god middag och drack ett halvt kilo husets rosé och skålade för Åsas morfar Gunnar som fyllde 84 år.

Vi var lite sugna på att beställa in en Lamp in the oven men beslutade oss sen för en kyckling souvlaki.

Efter maten gick vi bara några meter till en bar där vi beställde in en varsin ouzo.

Vi hann inte sitta länge förrän det det gick förbi en kille som frågade efter närmaste internetcafé. Det var troligtvis bara ett sätt att få kontakt. Han hette Giorgio och kom från norra Italien. Han jobbade för närvarande i Paris som elektrisk ingenjör, är 38 år gammal och singel för er som är intresserade :-) Han var faktiskt mycket trevlig och berest och vi pratade om allt från religion till skillnader mellan Italien och Sverige.

Är han inte lite lik Ingemar Stenmark? Han blev sittande med oss tills de stängde baren vid midnatt. Vi skildes då åt och vi begav oss hemåt.

Idag körde vi samma upplägg som de senaste dagarna och åkte ner mot Plaka. Nu har det nästan blivit en sport att se hur många dagar man kan sola solstolar gratis. Det fungerade utmärkt idag också!

Ända sen vi kom hit i juli har vi sett en liten charmig grekisk farbror som går och säljer något som ingen köper. Ingen köpte något idag heller.

Efter strandtennisen begav vi oss hemåt med sandiga fötter. Vi har som vana att vi alltid sköljer av dem med vattenslangen innan vi går in. Spar en hel del sopningsenergi.

Ikväll blir det en hemmakväll men imorgon är det en stor dag. Vi har namnsdag och det ska naturligtvis firas ordentligt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen till er båda. Jag hämtar på Arlanda när ni kommer hem. Kram mamma

Anonym sa...

Tjena tjejer och ett stort GRATTIS på er dag!

Han var väldigt lik Ingemar!!

Ovanligt att se Lill-Åsa med långbrallor. Fast det kanske är lika bra att börja öva:-(

Kramis på er
Anna

Anonym sa...

Åh, vad bruna och fräscha ni ser ut! Ja, han var jättelik Stenmark.

Har idag varit och promenerat med Anna. Vi tog bussen till Bronte och sedan gick vi till Bondi beach där vi käkade lunch, jättemysigt!

Pingvinfamiljen sa...

Hej Eva,

Din och Annas dag sag verkligen mysig ut. Vi hade inte bangat pa att folja med. Lite speedos ar alltid roligt att reta sig pa :-)
Asa och Asa