torsdag 12 juli 2007

Tillbakablick på resan till Grekland

London
Den stora nyheten i London är att det sen den 1 juli nu är rökfritt på alla pubar! För en gång skull kan man gå och dricka en pint utan att vilja duscha efteråt. Det som inte har förändrats är den höga prisnivån och att Hem till gården fortfarande sänds klockan 19.00 på vardagar. Lill-Åsa hann faktiskt med att se två hela avsnitt och lyckan var total...

Resan till Grekland
Vi hade ställt klockan på 03.00 (huh) i morse/natt. Det sjuka var att vi alla tre vaknade innan den ringde. Lite laddade inför resan antagligen.

Idag har vi hunnit med sex olika transportsträckor.
Sträcka 1: Taxi till Victoria Station med en chaufför som såg ut som 100 år och liknande Q i Bondfilmerna. När vi dricksade med orden att vi ändå inte behöver mynten i pund, frågade han ”Are you sure you don’t want to drink a coffee at the station, dear? Väldigt charmig. Lill-Åsa ville adoptera och ta hem honom, som hon vill med alla söta gubbar och gummor. Måste vara sviter från hennes tid inom äldrevården.
Sträcka 2: Tåg frånVictoria station till Gatwick
Sträcka 3: Flyg med EasyJet till Aten. Mycket över förväntan och man kan inte alls jämföra EasyJet med Ryanair även om båda är budgetflyg.
Sträcka 4: Buss Atens flygplats till Markopoulou för byte till annan buss till Lavrio. Bytet i
Markopoulou var varmt då vi stod i solen med jeans och svart T-shirt i 36 graders värme.
Sträcka 5: Färjan från Lavrio till Naxos (via Syros och Paros) flöt fint
Sträcka 6: Taxi till Villa Kelly
Vi är nu hemma!

Första anblicken var kanske inte jätteimponerande men vi det berodde nog lite på att vi var hungriga och rätt slitna. Efter ett par ouzo var det faktiskt riktigt fint :-)
Vi kommer att köpa till lite saker för att få det lite finare och vi har redan tagit ner gardinerna som såg mer ut att passa i ett konfererensrum på Skatteverket för 20 år sen.
Detta är utsikten från vår ytterdörr. Vi bor på landet fast vi klagar inte då det tar två minuter att gå till stan.


1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena!!! Åsa hur ska du klara dig utan hem till gården? Kanske finns det någon grekist variant?? Monica :)