fredag 13 juli 2007

Fredag den 13 på Naxos


Vår ekonomi kommer ju inte att tillåta att vi äter ute på restaurang jämt så vi bestämde oss för att äta middag hemma igår. För att ändå få se lite folkliv satte vi oss i solstolarna på en bar nere vid S:t George och sippade på en drink medan Pontus tog ett kvällsdopp.


Vid 21-tiden började våra mager att kurra så vi hoppade på våra vespor. Lill-Åsa kör en gul klassisk medan Åsa kör en snygg, slimmad silverfärgad. Pontus sitter bakpå Lill-Åsa som kör först eftersom hon är både vanast vespaförare och hittar bäst på Naxos.

Vi gled in på vår närliggande fantastiska matbutik. Vi har aldrig sett en stor och välsorterad affär på en grekisk ö förut.


Vi köpte middagsmat och åkte den korta biten hem. Vi skällde lite på spisen innan vi upptäckte att det var skit bakom spakarna. Pontus fick därför äta soggiga nudlar men han klagade inte. Så har vi lärt oss det :-)

Vi satt på vår balkong och åt och hade sällskap av Elvis som tittade ner på oss från väggen.

Vi inser till vår stora förvåning att vi var väldigt snabba på att anpassa oss till det grekiska dygnet. Vi har lagt oss på söta örat först klockan 01.00 och sover som prinsar och prinsessor långt in på förmiddagen. Lill-Åsas arbetskamrat Luis skulle vara stolt om han såg henne nu J som ju annars retar henne för att vi lägger oss så tidigt på kvällarna i vanliga fall.

Idag fredag den 13 åt vi frukost i skuggan på ballisen och slängde oss sen på vesporna till Plaka. Det var egentligen i det området vi först skulle bott och här ligger en av Greklands finaste stränder. Dock erbjöds inte mycket skugga och det blåste väldigt mycket där så efter ett dopp åkte vi norrut igen till Agia Prokopios som vi hittills enats om är den bästa stranden för oss. Skugga och bra tavernor och en underbar strand.


Vi åt en billig och mumsig lunch innan vi begav oss hemåt



Hemma blev det städning inklusive golvskurning. Vi inser att detta nog måste göras i alla fall varannan dag då vi redan har tagit med oss en halv strand hem.
Medan vi städade skrev Pontus stolpar till ett mail som han senare ska skicka från internetcafé senare ikväll.
Hittills har vi nämligen inte ordnat något internet hemma utan tycker att det verka fungera bäst att skriva texten på datorn hemma (så att man får med å, ä och ö), kopiera över dokumentet och foton till ett usb-minne och sen ladda upp det på internetcaféer.

Inga kommentarer: