lördag 28 juli 2007

Tasos och Dionysos

Igår kväll hände det saker runt Villa Kelly. Vår handyman Tasos är ju här och han visar sig vara en handlingskraftig man. Sophögen vid vår vespaparkering försvann. Det är Tasos ni ser vid vesporna.
Lite senare på kvällen när vi satt och spelade kort kom han upp och stod och tittade lite blygt in genom vår öppna dörr. Han sa då att han fixat vår tvättmaskin!

Imorse hoppade vi därför upp ur sängen för att sätta igång tvättmaskinen. För säkerhets skull valde vi att tvätta Villa Kellys handdukar istället för våra egna kläder. Nu lyste en lampa när vi slog på den. Den lät. Vatten kom i slangarna... dock inte in i maskinen. Vi gav då upp och när vi kom tillbaka några timmar senare var det väldigt mycket vatten på golvet. Hmmm, Tasos får bakläxa.

I vår serie sevärdheter från Naxos, besökte vi idag den närmaste, nämligen Sanctuary of Dionysos. För er som inte riktigt har full koll på den grekiska mytologin kan vi berätta att Dionysos är festen och vinets gud. Han föddes ur Zeus lår. (Yeah, right...)

Vägen dit var en upplevelse i sig. Guppiga, krokiga väger med massor av djur längs vägen. Kossor, hästar, getter och får.
Vi fortsatte därifrån till vår vanliga strand och det finns alltså en annan väg om man vill slippa åka över det blåsiga flygfältet. Lite längre väg, men väldigt charmigt.

Framme på stranden slappade vi i skuggan och läste lite för ingen ville bli blöt innan lunchen.

Ikväll ska vi ta en enkel gyros-middag på stan innan vi går till utomhusbion för att se Evan Almighty.

Vi slås ofta av hur bra vi har det härnere. Exempelvis såg vi det första molnet idag sen vi kom hit. Det täckte solen i 2,3 sekunder...:-) Vi ser på mycket film tillsammans och hinner verkligen umgås. Vi har också snabbt blivit väldigt duktiga på att göra ingenting. Vi kan sitta på balkongen och bara titta upp mot byarna i bergen och göra ingenting i timmar. Vi kommer nog inte att gå in i väggen härnere. Alla borde få göra något sånt här någon gång i livet. Vi kommer tänka tillbaka på det här när vi i november står vid busshållplatsen, huttrar och det regnar horisontellt och bussen är försenad.

PS Tasos kom just förbi. Vi berättade om vårt vattenproblem i tvättmaskinen och han erbjöd sig att visa oss. Det visade sig att vi använt fel tvättmaskin! Den nyare maskinen som damen i trean sa att vi skulle använda, fungerar alltså inte alls. Den vi ska använda är en toppmatad maskin från tidiga 70-talet. Tasos hade även flyttat över våra handdukar till den fungerande maskinen så de var rena när vi kom dit. We love Tasos!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
Åh så härligt ni har det, alltid lika trevligt att läsa och se! Börjar inse vad vår hemsida gör för andra för det är toppen att få en inblick av erat liv så här på avstånd!

Så några frågor...
När kommer Karin?
Vad tycker Poppe? Han ser verkligen djupt försjunken ut i sin bok, är det nya Harry Potter?

Kul att ni kan börja tvätta på riktigt, sängkläderna måste ju nästan ha börjat gå mot tvättstugan av sig själv vid det här laget;-)

Idag har vi suttit och slöat med ett (eller två) glas vin framför tv:n och fastnade framför två program i rad på Discovery om olika fängelser i USA, du skulle ha tyckt det var ett bra program Åsa. Mycket intressant, nu sitter vi inne med massor med frågor som vi får avhandla med dig vid någon poolkant nästa år.

Helgen har varit grymt skön, tvyärr är den slut snart men vi ser fram emot en bra vecka. Eric börjar svenska skolan imorgon så då har han 11 timmars lång skoldag men det brukar ju gå bra.

Ha det så bra och fortsätt och njut och berätta om det för oss.
Stor puss och kram Anna

Pingvinfamiljen sa...

Ja visst ar det mysigt att kunna folja varandra sa bra!
Karin kommer fredagen den 10 augusti, alltsa om en och en halv vecka. Ska bli jattekul!
Pontus trivs jattebra men langtar ibland hem till sin andra familj.
Boken han laser ar Habib som han fick i julklapp.

Nu ska vi hoppa pa vespan hem for att hamta Poppe innan vi drar oss ner mot stranden for att ata middag dar.
Massor med kramar