torsdag 26 juli 2007

Mr Manolis har kastat in handduken och istället tar Tasos över

Gårdagskväll började med besök på internetcafé i vanlig ordning. Denna gång var vi så hungriga så att vi höll på att flimma (som Tilda skulle ha sagt).

Vi gick sedan vidare till en grekisk taverna med typiska grekiska stolar. Grekiska rumpor måste vara utrustade med extra vaddering som vi svenskar saknar. Träsmak är bara förnamnet.
Maten var god och moussakan var en utav de godare vi har smakat.

På ondagar är det karaoke-kväll på On the rocks och vi satt på deras balkong där man har utsikt över hela gågatan.

Runt 22.30 börjades det sjungas alltifrån tyska ballader till Sommartider.


Imorse skickade vi ett lite vassare sms till vår landlady i Aten, Irene. Vi beskrev att vi snart inte har rena sängkläder och handdukar att byta till. Hon skickade ett ursäktande svar och sa att deras andra handyman Tasos kommer med färjan ikväll och att han ska bo på Villa Kelly till på tisdag. Kan detta vara ljuset i tvättmaskinstunneln, månne? Alternativet är ju som ni ser inte så kul.
Det blev samma strand som idag med de vanliga ingredienserna. Medhavd lunch, raska promenaden och bollkastning à la gris.

Kvällen kommer att tillbringas hemma med mat och filmtittning på datorn. Till det ska det provas lite nytt tilltugg. Pontus har köpt grekiska kakor, Lill-Åsa grekisk chokladbit och Åsa satsar på baconchips. På grund av i vissa fall lite för lite hjärnstimulans fastnar filmrepliker lättare. Lill-Åsa pratar som Calypso i Pirates of the Carribean, Pontus sjunger ”Pop, goes my heart” från filmen Music and Lyrics och vi har alla tre fastnat för de grova uttrycket ”Go fuck a goat” från filmen The 40-year-old virgin. Kanske måste vi se på lite intelligentare och djupare filmer innan Pontus ska tillbaka till skolan :-) Vi skjuter dock lite på detta för i kväll ska vi se Miami Vice.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!!
Vi håller tummar och tår för att ni ska få en fungerande tvättmaskin snart.
Hur fungerar det annars? Kommer städtanten som hon ska en gång per vecka?
Här är det bra, fredagsdrinken ska snart förtäras och det känns helt sjukt att ännu en vecka har gått. Helgen blir lugn, det ska bli kanonväder så vi tänkte spela tennis och kanske våga oss ner till någon strand i närheten.
Vi önskar en jättetrevlig helg.
Stora kramar från oss fyra på fyran

Anonym sa...

Hej Lill-Åsa,
vill bara meddela att jag nu förstår hur det känns när ens diskvin/öl hälls ut :-(
Står nu i protest med ett helt nytt fullt vinglas och har knappt något kvar i köket med något ska man väl ha när ens kära hälft tömt ens vinglas. (det var ju säkert 1.5 cm kvar i glaset;-))
Kramar från svägerskan

Pingvinfamiljen sa...

Ja vi borjar kanna att en tvattmaskin inte skulle sitta ivagen och vart hopp star nu till Tasos. Stadtanten har vi inte sett roken av men tycker vi ar ganska positivt. Det kanns mer som ett eget hem om man inte har nagon som kommer in och ska stada.

Du har Lill-Asas fulla sympatier kring det har med diskvinet! Du gjorde helt ratt i att fylla upp glaset. Det har med diskvin ar viktiga saker och inget man leker med...:-)