måndag 16 juli 2007

Stort grattis till Gun!

Idag fyller Lill-Åsas storasyster Gun 43 år. Ja må hon leva!
Fotot är taget i New York i juni förra året. Inte kan man tro att denna pingla fyller 43 år!

På söndagar stänger Naxos! Det blev väldigt medvetna om igår. Till och med vår favvoaffär var stängd så det blev ingen kycklinggryta som vi planerat. Vi kan ju inte skryta med att vi kommit igång med veckohandlingen än heller. Vi blir lika förvånade varje dag över att det kurrar i magen och man ska äta något. Igår fick därför Lill-Åsa slänga sig på vespan och åka och hämta hem gyros för 2 EUR styck. Gott och billigt!
Efter middagen ordnade vi en filmhörna och laddade med chips och dryck. Vi såg ”Blades of Glory” där Pontus ger betyg 4, Åsa betyget 3 och Lill-Åsa som hade högst förväntningar ger den bara 2.

När vi lagt oss och Åsa ligger och läser utbrister plötsligt Lill-Åsa (som man redan trodde sov) ”Kackerlackan”!!! Åsa (som ju är utsedd till bug exterminator) sätter så då sig upp i sängen med ett ryck beredd att döda. Det visade sig dock att Lill-Åsa bara hade kommit på att vi glömt att göra våra magövningar kallat Kackerlackan (man ska sätta vänster armbåge med höger knä och tvärtom, i rask takt)
Nu har vi enats om att man i Grekland inte bara kan utropa kackerlacka utan övrig förklaring J

I morse begav vi oss till banken för att göra den sista inbetalningen på hyran. Vi fick hjälp av en tjej som utseendemässigt var en något mer attraktiv version av Ugly Betty. Lika snäll var hon också. Alla var väldigt trevliga på banken och vi var definitivt de enda icke-grekerna där.

Eftersom det blåser minst lika mycket idag bestämde vi oss för att ligga på stranden närmast oss. Pontus tröttnade dock ganska eftersom den är väldigt långgrund och inte riktigt är lämpade för hans nya simfötter. Han ville därför gå hem. Vi var helt inställda på att skjutsa hem honom på vespan men han ville gå hem själv. Gulp. Vi vet att det inte är någon fara men lite hönsiga var vi allt innan vi hörde att han kommit hem.

I väntan på vår handyman som ska komma och visa hur tvättmaskinshelvetet fungerar tog vi det lite lugnt inne.



Pontus kollar dator

Ikväll ska vi äta asiatiskt inne i Naxos stad. Inte för att vi har tröttnat på den grekiska maten redan utan för att dra ut lite på det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad stolt jag blev över att ni fortfarande gör kackerlackan:-)
Vi pausar lite eftersom vi är helt genomförkylda men snart så...
Inatt somnade jag faktiskt redan 0330, det tar sig;-)
Kram lillasyster